Το Σωματείο

Το Σωματείο Επαγγελματιών Ψυκτικών και Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Ελλάδος (Σ.Ε.Ψ.Κ.Ε.Ε.) ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1977 και καταχωρήθηκε στο βιβλίο αναγνωρισμένων Σωματείων Αθηνών ύπ’ αυξ. αριθμ. 1031/77.

Η ιστορία του Σωματείου ξεκινάει από πολύ παλαιότερα με τις προσπάθειες όλων των τεχνικών της ψύξης και του κλιματισμού για την αναγνώριση και καθιέρωση του επαγγέλματος του Ψυκτικού. Στα πλαίσια αυτά το 1959 ιδρύθηκε το Σωματείο Τεχνιτών Ψυκτικών Μηχανημάτων Ελλάδος (αυξ.αριθμ.8899/59) από τους επαγγελματίες Ψυκτικούς της εποχής εκείνης. Ιστορικά ονόματα της Ψύξης όπως οι Λιβάνιος Αντώνιος, Οικονομίδης Μηνάς, Γιοβάνης Σπυρίδων, Ευμορφίας Κων/νος, Παππάς Μιχαήλ, Παναγιωτόπουλος Νικόλαος, Λαμπρόπουλος Ιωάννης, Οικονομίδης Νικόλαος, Ψύλλας Ελευθέριος, Μαυρίκος Παντελής, Λόης Κων/νος, Σαραντίδης Γεώργιος, Φλώρος Κων/νος και πολλοί άλλοι απετέλεσαν τα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου εκείνου και εργάσθηκαν ακούραστα για την συνένωση όλων των Ψυκτικών. Η δραστηριότητα του Σωματείου αυτού ατόνησε κατά την περίοδο της Δικτατορίας και το Σωματείο τελικώς διαλύθηκε.

Πολλά από τα μέλη του Σωματείου αυτού ακόμη και αρκετά από τα ιστορικά ιδρυτικά μέλη του, αποτέλεσαν μετέπειτα τον πυρήνα για τη δημιουργία του νέου Σωματείου Ψυκτικών και Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Ελλάδος, μετά τη μεταπολίτευση το 1977, επωνυμία η οποία διατηρείτε έως και σήμερα.

Ως πρώτος πρόεδρος του Σ.Ε.Ψ.Κ.Ε.Ε. το 1977 διετέλεσε ο αείμνηστος Λέκκας Δημήτριος. Έκτοτε έχουν διατελέσει πρόεδροι του Σωματείου κατά σειρά οι παρακάτω:
- Καλπατσόγλου Δημήτριος
- Μαυρίκος Παντελής
- Κολιόπουλος Παναγιώτης
- Δαλαβούρας Άγγελος
- Μπουσμπουρέλης Κωνσταντίνος
- Σαββέλος Σάββας
- Μαμαλάκης Στυλιανός
και τέλος από τις 27/04/2010 ο Γεωργαντζάς Αχιλλεύς.

Από το 1991 με απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης ο κ. Καλπατσόγλου Δημήτριος αναγορεύθηκε ως Επίτιμος Πρόεδρος του Σωματείου.

Στο Σ.Ε.Ψ.Κ.Ε.Ε. από το 1977 έως σήμερα έχουν εγγραφεί 1008 επαγγελματίες ψυκτικοί (αύξων αριθμός μητρώου). Από τα μέλη αυτά αν αφαιρεθούν οι απεβοιώσαντες, οι συνταξιούχοι και οι μεταγγραφέντες σε άλλα Σωματεία Ψυκτικών που δημιουργήθηκαν σε πολλές πόλεις της επαρχίας, προκύπτει η σημερινή δυναμικότητα του Σωματείου η οποία είναι περί τα 600 μέλη.
Τα μέλη του Σωματείου δραστηριοποιούνται είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες με ατομικές επιχειρήσεις, είτε ως επιχειρηματίες με τεχνικές μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις και καλύπτουν επαγγελματικά όλο το φάσμα των εφαρμογών Ψύξεως και Κλιματισμού.

Κατεβάστε το καταστατικό του σωματείου.

 

 

anthroapiki    anthroapiki    anthroapiki